Прва радионица програмирања – игра ,,Проведи друга од старта до циља“

Ко се сећа игрице „Супер Марио“?

Овако је то изгледало у 3/5 🙂

Доказ да је дружење са креативним људима веома „заразно“ 😉

Каква радост и одушевљење!

Хвала учитељици Тањи на дивној идеји коју је поделила са нама 🙂

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Taњина учионица

Игра: ,,Проведи друга од старта до циља“ је прва од активности које смо спровели као активности којима обележавамо Европску недељу програмирања ( Code Week 2016 ) у нашој школи.

У овој игри ученици су подељени у 4 групе и свака група има своје поље на коме се игра. Поље чини квадратна мрежа 5×5 квадрата. На неким квадратима се налазе шарени картони ( као најјефтинија варијанта) који представљају поља по којима се нико не може кретати. Та поља морају се тако распоредити да од старта до циља постоје два могућа пута. Један ученик треба да проведе свога друга коме су везане очи по путањи од старта до циља само давањем три врсте инструкција: један право, окрени се лево, окрени се десно. Ученици су такође креирали стазе за друге групе јер су стазе биле лаке и лако се памтиле што је захтевало промену путање током протока времена игре.

У овој игри ученици мењају…

View original post 258 more words

Галерија

Гостовање у Радио Београду поводом 61.рођендана емисије „Добро јутро децо“

Да се подсетимо 😉

Taњина учионица

Slika RBУ петак 10. јуна 2016. у 18.00 часова у Каменој сали Радио Београда, емисија ,,Добро јутро децо“ је прославила свој 61. рођендан, а ученици другог разреда наше школе, која носи име дугогодишњег уредника Дечије редакције Драгана Лукића,  радо су се одазвали позиву да присуствују рођенданској прослави.

На прослави су учествовали Хор Колибри, Дечији хор РТСа, Џез оркестар РТС, а и чланови Дечије драмске групе Радио Београда. Редакција програма за децу и младе доделила је награду за кратку причу ,,Добро јутро децо“  и ,,Повељу Миће Татића“. Награду за причу „Мансарда маестра мандолине“ добио је аутор Раде Кричак, а добитник повеље је Драган Алексић. Текст награђене приче и разговор са Драганом Алексићем можете одслушати овде.

Гледали смо програм, послужили се сокићима, тортом и лизалицама, дружили се са децом из хорова и дивним људима из Радио Београда, а наша дивна деца су позвана да гостују у емисији ,,Поштована децо“ у недељу 12. јуна од 13 часова… Радујемо се…

View original post 16 more words

Галерија

20. Ревијa дечијег стваралаштва

Маштовитост, креативност и неисцрпан ентузијазам обележили су и овогодишњу Ревију дечјег стваралаштва у Сава центру, а ми смо поносни на дивне радове наших вредних ученика. Завирите у наш чаробни кутак.

Taњина учионица

И ове године смо у оквиру Дечије недеље, на позив Пријатеља деце Новог Београда учествовали у 20. Ревији дечијег стваралаштва одржаној у Сава центру. Наша школа се представила ученичким радовима на изложби дечијих радова у фоајеу Сава центра, а наш хор је учествовао у Фестивалу најбољих који је одржан у Великој сали Сава центра у 18 часова.
Такође учитељи наше школе   су у фоајеу одржали занимљиве радионице  Плетена срца и Бојење гипсаних фигурица.
2015. година:

А како је било 2014. године….

А 2013.године…

И прве године када смо учествовали – 2012. године…

View original post

Галерија

Follow Весела учионица on WordPress.com

Категорије